Standa Fifik
Pikantní pálivá salsa
Dobroty před více než 11 roky z www.srecepty.cz
Ingredience
- 1 velká cibule (nakrájená najemno)
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 rajčat (nakrájených - můžete zbavit i slupky)
- 1 lžíce cukru krupice
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 0,5 lžičky kmínu římského (mletý)
- 1 sterilovaná paprička jalapeňo
- 100 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- drcený barevný pepř
- sůl
Postup
Cibuli osmahneme na oleji (cca 3 minuty). Přidáme rajčata a všechny další ingredience kromě škrobu. Zalijeme troškou vody, až dostaneme na oko kašovitou směs. Vaříme cca 30 minut na mírném plameni. Na závěr promícháme škrob v trošce vody a směs jím zahustíme. Chvíli provaříme. Necháme vychladnout. Podáváme k masům a sekaným nebo jen tak k tortillovým chipsům.
Jaruna před více než 11 roky
guuuuut