Kate Pergnerová
Špagety puttanesca
Těstoviny VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 400 g bezvaječných špaget
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 pokrájená cibule
- 1–3 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce kaparů, propláchnutých
- 400g konzerva krájených rajčat
- špetka pálivé papriky
- 100 g nakládaných pečených paprik
- 16 vypeckovaných černých oliv
- sůl a pepř na doladění
Postup
Špagety vařte podle návodu. Zatím zahřejte olej v hlubší pánvi či v kastrolu a na středním ohni smažte cibuli doměkka; asi 5 minut. Na další minutu přidejte česnek.
Do pánve přisypte kapary, rajčata, pálivou papriku, pečené papriky a olivy. Ochutnejte a dolaďte. Nechte pár minut mírně povařit, pak těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou.
www.apetitonline.cz