Kate Pergnerová
Zelná polévka s houbami
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 500 g kysaného bílého zelí
- 400 g brambor
- 50 g sójového granulátu (1/2 balení)
- 200 g žampionů (nebo jiných hub)
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 250 ml rostlinné smetany (1 balení)
- zeleninový vývar
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- bobkový list
- drcený kmín
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého černého pepře
- sůl
- olej
Postup
Sójový granulát uvaříme podle návodu na obalu a po uvaření vymačkáme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody s kmínem.
Nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony osmahneme na oleji, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a zalijeme zeleninovým vývarem. Z kysaného zelí slijeme vodu, pokrájíme ho a přidáme společně s bobkovým listem, drceným kmínem, celým pepřem a novým kořením k základu a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme brambory a sójový granulát, přilijeme sójovou smetanu a vodu ze zelí, dochutíme solí, chvilku povaříme a můžeme podávat.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2013/04/zelna-polevka-s-houbami.html