Kate Pergnerová
Zapečené brambory s červenou řepou
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 500 g brambor
- 400 g červené řepy
- 1/2 balení ovesné smetany (125 ml)
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- sušený tymián
- mletý kmín
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Troubu zapneme na 200° C.
Brambory a řepu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme - cibuli na proužky, česnek na plátky. Do zapékací mísy dáme nejprve vrstvu brambor, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tymiánem. Poté dáme vrstvu červené řepy, kterou posypeme nakrájenou cibulí a česnekem a zalijeme trochou smetany a vrstvení opakujeme. Skončíme vrstvou brambor, kterou můžeme lehce pokapat olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby asi na 20-30 minut.