Kate Pergnerová
Sendvič s VL a cibulovým džemem
Sendviče, chlebíčky, wrapy VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- Cibulový džem:
- 4 velké červené cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
- 2 a 1/2 lžíce balzamikového octa
- 2 a 1/2 lžíce agáve sirupu
- Sendvič:
- Bílý chléb
- rukola
- rajčata
- VeganLine sýr Original
- Dijonská hořčice
- Alsan či olivový olej
Postup
Cibulový džem:
Cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké půlměsíčky. Ve větší pánvi rozehřejte olej, vložte cibuli, sůl, pepř a rozmarýn a smažte asi 2 minuty. Poté zmírněte teplotu a smažte asi 15-20 minut. Cibuli často míchejte, aby se opékala rovnoměrně a nepřipalovala se. Poté, co je cibule pěkně zkaramelizovaná sejměte z ohně a vmíchejte balzamikový ocet a agáve sirup. Můžete použít ihned či přendat do dobře těsnící nádoby, v lednici vydrží až dva týdny.
Sendvič:
Připravte si dva plátky chleba. Jeden z "vnitřní strany" namažte tenčí vrstvou dijonské hořčice, na tu navrstvěte trochu cibulového džemu, poté pokračujte plátky rajčat. Sýr nakrájejte na tenčí plátky a v libovolném množství navrstvěte na sendvič. Zakončete rukolou. Takto naložený chléb přikryjte druhým plátkem chleba a jemně stiskněte. Pokračujte s dalším kouskem. V pánvi rozehřejte Alsan či olej a vložte do ní sendviče. Ideální je opékat je lehce stlačené, můžete tedy přes ně přeložit prkénko (či hrnec), které zatížíte např. konzervami. Po chvíli zkontrolujte, jestli je sendvič opečený (a nepřipaluje se!), opět přidejte trochu Alsanu či oleje a sendviče stejným způsobem opečte i z druhé strany. Kdyby náhodou před podáváním stihly vychladnout, stačí je rozpéct v troubě.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.veganotic.blogspot.com