Kate Pergnerová
Polévka z pečených žampiónů
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 500g žampiónů
- 1 celý česnek
- olivový olej
- 400g sterilované cizrny /ve sklenici či plechovce/
- 2 lžíce rajského protlaku
- 6 lžic sojové smetany
- sůl
Postup
Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Očistěte žampióny (nejlépe kartáčkem na zeleninu), nakrájejte na plátky a vyskládejte na plechy vyložené papírem na pečení. Rozdělte česnek na jednotlivé stroužky, ale neloupejte je, přidejte je na plech k žampiónům a bohatě pokapejte olejem. Dejte zapéct na cca 15 minut, nebo dokud houby nezměknou a nezezlátnou.
Do hrnce vsypte cizrnu i s obsaženou tekutinou a zalijte dalšími dvěma díly vody. Přidejte rajčatový protlak a přiveďte k varu. Jakmile jsou houby upečené, přidejte je spolu s česnekem (nyní odeberte slupky) do polévky (několik plátků hub si můžete nechat na ozdobení) a ponorným mixérem vytvořte hladký krém. Můžete přidat trochu vody, pokud je na vás polévka moc hustá a případně ještě jednou polévku přiveďte k varu.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://leblogdepipi.blog.cz/1201/polevka-z-pecenych-zampionu