Jaruna
Koriandrový steak se zeleninovým salátem
BBQ před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce koriandrových semen
- 1 lžička celého černého pepře
- špetka drcených chilli papriček
- 2x 200 g hovězí svíčkové ze střední části
- 140 g třešňových rajčátek, přepůlených
- 1 malá červená cibule, nasekaná
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl a špetka cukru
- 50 g rukoly
Postup
1 Koriandr a pepř podrťte nahrubo. Přidejte chilli a směsí okořeňte bifteky z obou stran. Dejte je stranou a mezitím rozpalte gril nebo grilovací pánev.
2 Smíchejte rajčátka, cibuli, olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Vmíchejte zlehka rukolu.
3 Grilujte bifteky 2–3 minuty po každé straně, pak je na prkénku osolte a nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s připraveným zeleninovým salátem.