Kate Pergnerová
Sojové ragú se zeleninou a houbami
Soja VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 100 g sójových kostek
- zeleninový vývar
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce octa ume nebo lžíce vinného octa a 2 špetky soli
- 1 lžička kari
- 2 lžičky solamylu (nebo maizeny, rýžové mouky)
- 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- olej na restování
- 1 malá chilli paprička
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- ½ brokolice
- 15 cm pórku
- 2 hrsti shitake nebo žampionů
- 400 ml kokosového krému
- 2 lžíce miso pasty
- sůl
Postup
Sójové kostky povaříme 10 minut v osolené vodě nebo vývaru, scedíme a z kostek vymačkáme vodu.
Ingredience na marinádu smícháme v kaši, promícháme se sójovým masem a necháme alespoň půl hodiny odležet.
Do rozpáleného oleje vložíme drcenou papričku, zarestujeme, pak přidáme sój. maso, nakrájenou zeleninu a houby, vše orestujeme, nakonec přilijeme kokosový krém (2 lžíce dáme stranou) a krátce provaříme. Ve dvou lžících krému zamícháme 2 lžíce miso pasty, vmícháme a už nevaříme. Podle potřeby dochutíme ještě miso pastou či solí.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.ceskatelevize.cz