Kate Pergnerová
Zeleninový krém s bílým portským vínem
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 malý lilek
- 1 malá cuketa
- 2 mrkve
- 1 řapík řapíkatého celeru
- lžíce čerstvého zázvoru
- olivový olej
- cca 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody
- 1 chilli paprička
- lžička mletého koriandru
- sůl
- 100 ml bílého portského vína
- klíčky
- pažitka
Postup
Očištěnou zeleninu a zázvor nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme chilli papričku, koriandr, osolíme, dochutíme portským vínem a povaříme, až je zelenina měkká.
Potom polévku rozmixujeme, servírujeme s klíčky a nakrájenou pažitkou.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/617