Kate Pergnerová
Pečený ředkvičkový salát s jarní cibulkou a bylinkovou sojanézou
Saláty VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 300 g ředkviček
- 100 g jarní cibulky
- 20 ml olivového oleje
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce vinného octa
- mletý pepř
- sůl
- 1 svazek pažitky
- 2 snítky tymiánu
- 8 lžic sojanézy
- klíčky řeřichy nebo ředkvičky
Postup
Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a jarní cibulku na špalíčky. Rozpálíme olej a přidáme ředkvičky. Opečeme a po chvilce přidáme cibulku, znovu orestujeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a prohodíme. Lehce podlijeme vodou tak, aby se rozpustil karamel. Vypneme a necháme vychladnout. Zeleninovou směs osolíme, opepříme. Pažitku nasekáme najemno společně s tymiánem a smícháme se sojanézou, trochu osolíme. Zeleninový salát podáváme spolu se sojanézou a sypeme klíčky ředkvičky nebo řeřichy.