Kate Pergnerová
Květáková polévka s petrželkou a pomerančovou kůrou
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 střední cibule
- 50 g rostlinného másla
- 1 menší květák
- 1 snítka petrželky
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžíce hladké mouky
- 800 ml sojového mléka
- 1 špetka muškátového květu
- sůl
- 1 pomeranč
- 100 ml sojové smetany
Postup
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji do sklovata na másle, přidáme na kousky nasekaný květák, jemně nasekanou petrželku, koření (bobkový list a nové koření) a krátce zarestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, muškátovým květem a nastrouhanou kůrou z pomerančů. Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce povaříme.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/325