Kate Pergnerová
Křehký koláč s chřestem a bazalkovým krémem
Slané koláče, muffiny VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 balení rozváleného listového těsta
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1/4 hrnku kešu natural
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce bazalkového pesta
- 3 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce sojového mléka
- zelený chřest (cca 20 - 22 výhonků)
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Těsto opatrně robalte a rozprostřete i s papírem na plech. Fazole slijte a spolu s kešu, hořčicí, pestem a citronovou šťávou rozmixujte v mixéru dohladka. Přidejte mléko a opět rozmixujte. Z chřestu odřízněte tvrdé konce a pokud by se vám zdálo, že i tak jsou konce tužší (vláknitější), než by měly být, oloupejte je zhruba do třetiny délky výhonku škrabkou. Fazolové pyré navrstvěte na těsto, po krajích nechte cca 1 cm holého těsta. Stonky chřestu vyskládejte na pyré, střídavě hlavičkou nahoru a dolů. Vložte do trouby, snižte teplotu na 200°C a pečte přibližně 25 minut. Ke konci často kontrolujte, jestli se těsto nepřipaluje. Koláč podávejte ještě teplý.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.veganotic.blogspot.com