Kate Pergnerová
Rizoto s červenou řepou
Rýže VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 3 středně velké červené řepy (500g)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 a 1/2 hrnku rýže arborio
- 1 litr zeleninového vývaru
- lžíce rostlinného másla
- strouhaný rostlinný sýr veganline
Postup
Oloupejte řepy a nakrájejte je na malé kostičky o velikosti zhruba dvou centimetrů.
V silnostěnném hrnci si rozehřejte olej, vsypte tymián a nakrájenou řepu a restujte do poloměkka asi 10 minut. Potom přisypte rýži a cca minutu ji se směsí opékejte a následně přilijte část vývaru a jakmile se do rýže vsákne, přilijte další. Za častého míchání takto postupujte až do chvíle, kdy je rýže (a potažmo už i řepa) měkká.
Na závěr do rizota vmíchejte rostlinné máslo a jednotlivé porce na talíři ozdobte rostlinným sýrem.