Kate Pergnerová
Kari ze sladkých brambor a špenátu
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 2 velké sladké brambory (cca 800 g)
- sůl
- 1 střední cibule
- 1 chilli paprička
- 200 g rozmraženého listového špenátu
- 3 lžíce oleje
- 1–2 lžíce kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
Postup
Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, vaříme je pět minut v osolené vodě. Slijeme je a necháme okapat.
Cibuli pokrájíme na kostičky. Chilli papričku najemno nasekáme. Ze špenátu vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokrájíme ho.
V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přimícháme kari pastu, chilli papričku, společně prohřejeme, vsypeme předvařené brambory, vše zalijeme kokosovým mlékem a prováříme odkryté, dokud nejsou brambory měkké a část tekutin se neodpaří.
Přidáme pokrájený špenát a povaříme asi tři minuty.
Hotové kari podáváme s indickým chlebem nebo s dušenou rýží.