Kate Pergnerová
Frittata s shiitake a koprem
Tofu VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 rozmačkané stroužky česneku
- cca 200 g hub shiitake, nakrájených na tenčí proužky
- 500 g tofu natural
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 1 lžička (dijonské) hořčice
- čerstvý černý mletý pepř
- 1/4 hrnku lahůdkového droždí (nejedná se o kvasnice!)
- 1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru (klidně ještě trochu více)
- větší špetka soli
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Ve větší pánvi zahřejte olej a krátce na něm osmahněte česnek (asi půl minuty). Přidejte nakrájené shiitake a smažte na mírném plameni dalších 7 minut, občas promíchejte. Mezi tím vymačkejte přebytečnou vodu z tofu a rozmačkejte ho do větší mísy (nesmí tam být žádné větší hrudky). Přidejte sojovku, hořčici, pepř, lahůdkové droždí a kopr a zamíchejte. Když jsou houby hotové, přidejte je k tofu směsi a opět zamíchejte. Ochutnejte a dosolte. Směs přendejte do dobře vymazané formy a dobře umačkejte rukama. Vršek potřete trochou olivového oleje. Pečte asi 20 minut, dokud není frittata pevná a lehce zlatohnědá na povrchu. Po vyndání nechte asi 3 minuty chladnout, poté překlopte na čistý talíř a podávejte.