Kate Pergnerová
Kořeněná rajčatová polévka s čočkou
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 cibule, jemně pokrájená
- 2 mrkve, oloupané a pokrájené na kostičky
- 150 g loupané červené čočky, propláchnuté
- 2× 400g konzerva krájených rajčat
- 1 lžíce drceného římského kmínu
- 1 lžička koření kari
- 1,2 l zeleninového vývaru (pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce čerstvého koriandru, pokrájeného
Postup
Všechny ingredience kromě soli, pepře a koriandru dejte do hrnce. Nechte pomalu vařit pod pokličkou asi půl hodiny nebo až čočka zcela změkne.
Až polévka mírně prochladne, rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené sekanými koriandrovými lístky.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://www.apetitonline.cz/recepty/3352-korenena-rajcatova-polevka-s-cockou.html