Kate Pergnerová
Houbová polévka trochu jinak
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- sušené houby
- kořenová zelenina
- rajčata
- šalotka
- zeleninový bujón
- pažitka
- rostlinné máslo
- mouka
- sojová smetana
- estragon
- muškátový oříšek
- cibule
- bílé víno
- sůl a pepř
Postup
Sušené houby namočte před vařením do vody zhruba na 30 minut. Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kusy. Potom ji nechte vařit v 1 litru bujonu asi hodinu.
Vodu z hub slijte a připravte si novou. Houby pokrájejte na menší kusy a dejte do čisté vody. Na másle nejdřív trochu orestujte nakrájenou šalotku, potom přidejte houby a chvíli restujte se šalotkou. Nakonec poprášíme moukou a nahladko vymícháme. Takto připravenou jíšku zalijeme vodou z hub. Vše okořeňte estragonem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Scezený vývar z prvnío hrnce přilijte ke směsi. Nechte vařit ještě asi 20 minut. Nakonec do polévky přilijte víno a sojovou smetanu.
Hotovou polévku ozdobte nasekanou pažitkou a podávejte.