Kate Pergnerová
Jarní zeleninová polévka
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 pórek, bílá část nakrájená na kolečka, zelené konce na tenké plátky
- 1 svazek jarní cibulky, nakrájené
- 2 malé cukety, omyté, podélně rozčtvrcené a nakrájené na plátky
- 350 g oloupaných brambor, nakrájené na 1,5cm kostky
- 800 ml zeleninového vývaru
- 150 g mraženého hrášku
- sůl a mletý pepř na dochucení
Postup
V polévkovém hrnci zahřejte olej a na mírném ohni opékejte bílou část pórku, jarní cibulku a cukety. Po 5 minutách přisypte brambory, krátce osmahněte a zalijte je horkým vývarem. Vařte 10–15 minut doměkka a potom přidejte hrášek. Vařte další tři minuty, odstavte a dochuťte. Podávejte s jemně pokrájenou zelenou částí pórku.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.apetitonline.cz