Kate Pergnerová
Veganský žampionový krém v chlebu
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 šálek sójové smetany
- 1 šálek sójového mléka
- 1 3/4 šálku namočených kešu oříšků
- 1/3 šálku kvasnic
- 1/2 lžičky soli
- 1 střední brambora
- 3/4 šálku vody
- 1/3 šálku bílé cibule
- zástřik lanýžového oleje
- 1 lžička extra panenského olivového oleje
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Houbové soté:
- 3-4 žampiony, nakrájené na kostičky
- 1 lžička lanýžového oleje
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 šálek celeru, nasekaného
- 1/2 šálku bílé cibule
- trochu soli
Postup
Namočte kešu přes noc v osolené vodě, nebo dusíme při střední teplotě v osolené vodě 25 minut.
Oloupejte a vařte bramboru.
Do mixéru dejte všechny brambory včetně brambory a mixujte do hladka. Vařte na mírném ohni, přidejte kešu a míchejte. Podle chuti dochucujte.
Soté: Houby a zeleninu nakrájejte na kostičky.
Na dvou lžičkách oleje opékejte houby a zeleninu. Trvá to asi dvě minuty. V polovině opékání přilijte lanýžový olej.
Polévku podávejte ve vydlabaném chlebu. Každou porci ozdobte houbami a zeleninou.