Kate Pergnerová
Zimní houbová směs s brokolicí a česnekovou omáčkou
Houby VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájené na nudličky
- 100g růžiček brokolice, promyté
- 60g hlívy ústřičné
- 100g shitake
- 200 ml zeleninového vývaru, horkého
- 1 lžíce lehké sójové omáčky
- 1 lžíce kukuřičné mouky smíchané se dvěmi lžícemi vody
- Na česnekovou omáčku:
- 1 lžíce lehké sójové omáčky
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 středně velká chilli paprička, bez semínek, nasekaná
- 1 lžíce rýžového vína
Postup
Dejte všechny ingredience na česnekovou omáčku do kuchyňského robotu a krátce mixujte, ale ne úplně dohladka.
Ve woku rozpálíme olej. Když se z pánve kouří, přidáme zázvor a smažíme několik sekund. Přidejte brokolici a smažte další 1-2 minuty. Přidejte trochu vody (pokud máte wok s víkem,přiklopte víko a nechte vařit).
Přidejte houby a opatrně míchejte. Přidejte česnekovou omáčku a horký zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty do měkka. Dochuťte lehkou sójovou omáčkou, podle chuti. Přidejte kukuřičnou mouku a vařte do zhoustnutí asi minutu. Pak ihned podávejte.