Kate Pergnerová
Slunečnicová pomazánka
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 hrnek slunečnicových semínek
- 10 sušených rajčat
- 1 červená paprika, grilovaná nebo lehce opečená a zbavená slupky
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička červené papriky
- Sůl podle chuti
Postup
Slunečnicová semínka namočte do vody a nechejte minimálně 4 hodiny máčet. Sušená rajčata zalijte 1 hrnkem vařící vody a nechejte 10 minut namočené. Poté rajčata vytáhněte a vodu si uchovejte. Všechny suroviny spolu s ¼ hrnku vody, ve které se máčela rajčata, vložte do mixeru a mixujte dohladka.
V případě potřeby přilévejte vodu z rajčat, abyste dosáhli konzistence, která vám vyhovuje.
V lednici vydrží asi týden, ale konzumujte ji co nejčerstvější.