Jaruna
Čekankový salát s hořčičnou zálivkou
Saláty před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- čekanka belgická
- 4
- kusy
- (puky)
- jablka
- 1
- kus
- (velké, červené)
- citron
- 1
- kus
- rozinky
- 50
- gramů
- olej olivový
- 1
- decilitr
- hořčice
- 50
- gramů
- (hrubozrnná)
- med
- 2
- lžíce
- sůl
Postup
Z čekankových puků odstraníme ovadlé listy a omyjeme je. Jeden puk rozebereme na listy a vyložíme jimi velký talíř. Zbylé puky nakrájíme na větší kousky a nasypeme do mísy.
Jablko omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme ho na plátky, zakápneme citronovou šťávou a přidáme do mísy k čekance. Přisypeme rozinky, salát promícháme a upravíme na talíř s čekankovými listy.
V misce rozmícháme olivový olej s hrubou hořčicí, medem a trochou soli a touto zálivkou salát přelijeme.