Kristýna Žďárská
Celozrnný jablečný štrůdl
Zdravé sladkosti před téměř 11 roky
Ingredience
- 3 hrnky celozrnné mouky (špaldové nebo pšeničné)
- 1/2 hrnku kvalitního oleje
- cca 1 hrnek vody
- špetka soli
- 4 velká jablíčka
- 100 g nasekaných mandlí
- hrst rozinek
- skořice
Postup
Na těsto smícháme mouku, olej a vodu (tu přiléváme postupně - každá mouka saje jinak) a vytvoříme hladké vláčné těsto. Dáme na chvilku odpočinout do lednice. Mezitím si nastrouháme jablíčka, smícháme s rozinkami, mandlemi a skořicí. Těsto rozdělíme na půl a nejlépe na pečícím papíru vyválíme. Naplníme směsí a zabalíme. Pečeme při 180 stupních cca 20 až 25 minut.