Kate Pergnerová
Bramboráčky s žampiony a cibulí
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 300 g malých žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g malých cibulek perlovek
- sklenka červeného vína
- rozmarýn
- 300 g brambor
- 1 lžíce bramborového škrobu (Solamyl)
- olej na smažení
- balzamikový ocet
- cukr, sůl a pepř na dochucení
Postup
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple. V oleji poduste oloupané cibulky, osolte, opepřete a podlejte vínem. Nechte víno trochu odpařit, dotáhněte chuť octem a špetkou cukru. Vmíchejte houby, několik lístků rozmarýnu a nechte stranou. Brambory nastrouhejte nahrubo nebo najemno podle zvyklosti. Trochu posolte, pak vymačkejte přebytečnou vodu, vmíchejte škrob, opepřete, případně ještě osolte. Olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi, lžící klaďte hromádky nastrouhaných brambor, rozetřete na placičku a smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s podušenými houbami a cibulkami.