Kate Pergnerová
Jáhlová nádivka
Slané koláče, muffiny VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 hrnek jáhel
- 2,5 hrnku vody
- 1 lžíce oleje
- 1-2 cibule
- 1 pórek (nejlépe zelenou část)
- 1-2 jarní cibulky
- 1 kostka uzeného tofu
- 5 hlaviček žampionů
- sůl
Postup
Jáhly propereme (někdy je potřeba třeba i 3x) a dáme spolu s vodou a solí vařit na 20 min. Mezitím na oleji orestujeme cibulku, osolíme, přidáme nakrájené houby, na kostičky nakrájené tofu a zelenou zeleninu (můžete použít podle vaší chuti - skvělé jsou například kopřivy!). Necháme pod pokličkou pět min dusit. Poté do směsi přimícháme jáhly a dáme do vymazaného pekáčku (kdo nechce používat olej, může pekáček vyložit pečícím papírem). Pečeme v troubě při 180 stupních cca 25-30 min.