Kate Pergnerová
Karotková polévka se zázvorem
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 5 karotek, omytých
- 1 jablko, omyté a oloupané
- 1 cibule, oloupaná
- 3 lžíce rostlinného másla
- 120 ml bílého vína
- 1 l vývaru
- 1 bobkový list, cukr, sůl a pepř na dochucení
- kousek čerstvého zázvoru, několik lžic sojové smetany a čerstvý tymián k podávání
Postup
Všechnu mrkev, cibuli a jablko nakrájejte na stejnoměrné kostičky a v kastrole nebo polévkovém hrnci je osmahněte na rozehřátém másle. Zaprašte trochou cukru, zasmahněte a zalijte vínem, promíchejte a dolijte vývarem. Uveďte do varu, zmírněte plamen a vložte bobkový list. Půl hodiny zlehka vařte. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte, okořeňte a vmíchejte trošku jemně nastrouhaného zázvoru. Podávejte zakápnuté smetanou, ozdobené několika lístky tymiánu.