Kate Pergnerová
Bramborový štrúdl
Slané koláče, muffiny VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 400 g zbylých vařených brambor
- 1 pórek, najemno nasekaný
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 5 vrchovatých lžic sojkyšky, sojanézy nebo tofunézy
- 200 g veganských párků, na tenká kolečka, případně nudličky veganského salámu
- špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř
- 500 g listového těsta
- 1 lžíce sojového mléka
Postup
Troubu rozpalte na 220 °C. Brambory nakrájejte na malé kostičky, pórek tři minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte. Obojí smíchejte spolu s křenem, sojkyškou, sojanézou nebo tofunézou, párkem a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete. Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.albert.cz