Kate Pergnerová
Bramborový salát II.
Saláty VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 kg brambor
- 2–3 červené cibule
- 1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
- 3–4 lžíce oleje, nejlépe dýňového
- 2–3 lžíce jablečného octa
- sůl, pepř
- 1–2 lžíce cukru
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce dýňových semínek, nasekaných
- polníček na ozdobu
Postup
1. Brambory vařte ve slupce asi 20–25 minut podle velikosti. Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut. Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte na jemno nakrájenou cibuli a pažitku.
2. Pak udělejte dresink: v misce smíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr. Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne. Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/bramborovy-salat-2.html