Kate Pergnerová
Lehký bramborový salát
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 600 g salátových brambor
- 200–220 ml teplého zeleninového vývaru
- 1 menší cibule, nasekaná nadrobno
- 2–3 lžíce jablečného octa
- 6–8 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl, čerstvě mletý pepř
- dvě lžíce pažitky, nasekané najemno
Postup
Brambory uvařte ve slupce doměkka, ale dejte pozor, aby se nerozpadaly a krásně držely tvar. Slijte je, nechte chvilku vychladnout a poté ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka silná zhruba jeden centimetr. Zalijte asi polovinou vývaru, přidejte nasekanou cibuli, ocet, olej, hořčici, sůl i pepř. Opatrně promíchávejte, aby se všechny tekutiny spojily a zároveň je nasákly teplé brambory. Přidejte pažitku a podle toho, jak budou brambory absorbovat tekutinu, přilévejte vývar a dosolte a dopepřete. Před podáváním nechte salát minimálně hodinku odležet.