Standa Fifik
Bábovka s nugátovým krémem
Dorty před více než 11 roky z www.srecepty.cz
Ingredience
- 4 vejce
- 160 g Hery
- 160 g cukru krupice
- 60 g nugátového krému s oříšky
- 250 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 200 ml mléka
Postup
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh. Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém. Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.