Kate Pergnerová
Kardamonová čokoláda
Čokoláda a ostatní sladkosti VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 300g čokolády na vaření
- 1 lžička mletého kardamonu
- 5g sušených růžových květů
- 3 sáčky mátového čaje
- 100g lískových oříšků
- 30g kakaa
Postup
Nejprve si rozehřejeme troubu na 150°a dáme do ní na 5 minut péct nasekané lískové oříšky.
Mezitím dáme vařit mátový odvar (200ml vody / 3 sáčky čaje), vařte asi 30 minut, dokud v hrnci nezbude jen cca 50ml. Do vyvařeného mátového odvaru přidáme kakao a důkladně promícháme, vznikne hustá hmota, kterou přidáme do čokolády. Čokoládu pozvolna rozpouštíme na vodní lázni, když je rozpuštěná, dochutíme kardamonem a přidáme asi polovinu oříšků. Na pečící papír čokoládovou hmotu rozetřeme, můžeme si pomoci druhým pečícím papírem, který přiklopíme z vrchní strany a prsty hmotu rozvrstvíme (výška 3-4 mm). Na závěr posypeme druhou částí oříšků a lístky růžových květů.
Necháme v chladu ztuhnout a pak nalámeme.