Kate Pergnerová
Oříškovo - hřebíčkové sušenky
Cukroví, sušenky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 250 g rostlinného másla
- 100 g lískových oříšků,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- 85 g moučkového cukru, plus na posypání,
- 1 a 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 350 g hladké mouky
Postup
Změklé máslo, lískové oříšky, vanilku a cukr si rozmixujeme na pastu. Přidáme hřebíček ( 1 lžičku) a mouku a zpracujeme na těsto, ze kterého formujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech.
Kuličky si poklademe na plech vyložený papírem na pečení a trochu je zmáčkneme vidličkou.
Pečemeve vyhřáté troubě, ale musí zůstat bledé. (Asi 12-15 minut).