Kate Pergnerová
Barevná rýže se zeleninou a tofu
Rýže VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 250 g rýže (barevná)
- 400 g zelených fazolek
- 2 mrkve
- cibule červená
- 200 g hub
- 300 g tofu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl mořská
- pepř černý (čerstvě drcený)
Postup
Tofu nakrájejte na kostky, dejte do misky, zalijte lžící sojové omáčky, lžící oleje, osolte, opepřete a nechte chvíli rozležet.
Rýži několikrát propláchněte a nechte odkapat. Na lžíci oleje opečte nakrájenou červenou cibuli, přidejte rýži, ještě krátce opečte, zalijte vodou, aby byla asi 2 cm ponořená, osolte, opepřete, přidejte očištěné houby a zvolna zakryté poklicí duste doměkka.
Očištěné fazolky vložte do vroucí osolené vody, povařte je doměkka asi 5 minut a sceďte je. Uvařenou rýži promíchejte s částí fazolek.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm tofu. Rozdělte na talíře rýži, přidejte zbytek fazolek a nasypte tofu.