Kate Pergnerová
Asijský zeleninový salát
Saláty VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 100 g fazolových lusků
- 100 g brokolice
- 100 g cukrového hrášku (lusky)
- mrkev
- 50 g žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 2.5 cm kousek zázvoru
- červená chilli paprička
- 170 g tofu
- 1 lžička světlé sojové omáčky
- 1 lžička horkého sezamového oleje
- 1 lžička sezamových semínek (nasucho opražených)
- 1 lžička sezamové pasty Tahini 1
- 0,5 lžičky moučkového cukru
Postup
Tofu tvaroh na zálivku necháme odkapat v jemném sítku, tekutinu vylijeme a tofu propasírujeme přes sítko do mísy. Přidáme sójovou omáčku, olej, semínka, sezamovou pastu a cukr a dobře promícháme.
Brokolici dobře omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Fazolové a hráškové lusky očistíme a omyjeme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na širší delší plátky.
V těžké pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nastrouhaný zázvor a rychle orestujeme. Pak přidáme připravenou zeleninu a houby a restujeme při střední teplotě 2 - 3 minuty, dokud zelenina není měkká, ale stále křupavá. K zelenině přidáme zálivku, zlehka promícháme a salát podáváme ještě teplý.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://www.chutastyl.cz/recepty/