Kate Pergnerová
Belgická kerblíková polévka
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 200 g kerblíku
- salát hlávkový (1 kus)
- 600 g brambor
- 2 lžíce rostlinného másla
- sojanéza nebo sojkyška na ozdobu
- 2 litry vody
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky, omyjte kerblík a salát.Ve velkém kastrolu uveďte do varu cca 2 litry vody, vložte brambory, salát a kerblík (trochu čerstvého kerblíku nechejte stranou na pozdější ozdobení). Osolte, opepřete.
Vařte až jsou brambory měkké a pak rozmixujete podle vlastní chuti na jemno, nebo jen rozmělněte na hrubo. Přidejte rostlinné máslo.
Těsně před podáváním přidejte do každé porce lžíci sojkyšky nebo sojanézy a sekaný kerblík.