Kate Pergnerová
Bedly na másle
Houby VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- bedla (6 klobouků)
- 1 lžíce mouky pšeničné hladké (na poprášení)
- 3 lžičky rostlinného másla (na smažení)
- sůl
- 4 celozrnné bagety
- 4 jarní cibulky
- 2 nakládané feferonky
- petržel kadeřavá/kudrnka (nasekaná)
Postup
Klobouky bedel očistíme, nakrájíme je na osminky, osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpustíme kousek másla a nakrájené klobouky bedel na něm opečeme z obou stran dozlatova.
Bagety podélně rozřízneme, posypeme je očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulkou a obložíme opečenými bedlami, které proložíme na plátky nakrájenými feferonkami a nasekanou petrželkou.