Kate Pergnerová
Jahodový sorbet
Zmrzliny VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 400 g jahod
- 150 g cukru
- 1,5 dl jemného bílého vína
Postup
Jahody očistíme a vložíme do mixéru. Přidáme cukr a společně rozmixujeme na hladký krém, do kterého vmícháme bílé víno (můžeme ho nahradit vinným moštem). Směs nalijeme postupně do zapnutého vychlazeného zmrzlinového strojku a mícháme asi 20 – 30 minut, dokud sorbet nezhoustne. Hotový sorbet by neměl být ani příliš tekutý, ani příliš tuhý, a měly by v něm být drobné granulky.
Pokud nemáme zmrzlinový strojek, svaříme víno s cukrem asi na jednu třetinu původního množství a necháme dobře vychladit. Místo čerstvých použijeme mražené jahody, které rozmixujeme, promícháme s vychlazeným sladkým vínem a ihned podáváme.