Marti
Barevný salát s cizrnou a mátou
Salátové potěšení před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- cizrna
- 1
- konzerva
- (sterilovaná)
- ředkvičky
- 1
- svazek
- chřest
- 125
- gramů
- (bílý)
- chřest
- 125
- gramů
- (zelený)
- olej olivový
- 4
- lžíce
- šťáva citronová
- 1,5
- lžic
- máslo
- citron
- 1
- plátek
- máta
- 5
- listů
- (čerstvá)
- pepř černý
- (mletý )
- sůl
Postup
Spodní části stonků bílého chřestu (až po hlavičky) oloupeme pomocí škrabky na zeleninu, vložíme je do vroucí osolené vody s kouskem másla a plátkem citronu a vaříme 7 - 12 minut doměkka. Pak je odstavíme, scedíme a necháme vychladnout. Ze zeleného chřestu odlomíme poslední třetiny stonků a pomocí škrabky je nakrájíme na tenké hobliny (zelený chřest nevaříme, abychom zachovali jeho křupavost).
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Plechovku cizrny scedíme a vložíme spolu s oběma chřesty do mísy. Olivový olej rozmícháme s citronovou šťávou a nasekanou mátou a tuto zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
Salát rozdělíme na talíře, pokapeme připravenou zálivkou a každou porci ozdobíme plátky ředkviček.