Kate Pergnerová
Bramborový salát
Saláty VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 800 až 1000 g vařených brambor (nejlepší je odrůda Keřkovských rohlíčků)
- 3 cibule
- pepř, sůl
- 1 lžíce oleje na orestování cibule
- 300 g bio kyselých okurek
- 1 lžíce nálevu z kyselých okurek
- Zálivka (množství můžete upravovat dle chuti ):
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky umeocta
- 1 lžíce bio dijonské hořčice
- pepř, sůl
Postup
Studené, uvařené a oloupané brambory pokrájíme na kostičky (případně protlačíme mřížkou), osolíme, opepříme a dle chuti přidáme nálev z okurek. Najemno nakrájenou cibuli na oleji v pánvi dozlatova osmažíme. Takto upravenou cibulku přimícháme k bramborám. Stejně tak přidáme i na kostky pokrájené okurky. Olivový olej smícháme se lžičkou umeocta s hořčicí, osolíme a opepříme. Celou směs smícháme se zálivkou a necháme uležet v lednici. Salát je ideální připravovat den před Štědrým dnem.