Jaruna
Hořčicové kuře s rozmarýnem
Kuře před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kuřecí maso
- 1
- kilogram
- (prsa)
- šťáva citronová
- 2
- lžíce
- hořčice celozrnná
- 2
- lžíce
- česnek
- 2
- stroužky
- rozmarýn
- 2
- lžíce
- (čerstvý, nasekaný + 1 lžíce na posypání masa)
- omáčka
- 0,5
- šálků
- (hořčicová - Hellmann´s)
- víno bílé
- 1,3
- decilitrů
- (suché)
- smetanový krém Rama Cremefine
- 1
- decilitr
- (na šlehání)
Postup
V misce smícháme citronovou šťávu, rozetřený česnek, olej, rozmarýn a hořčici Přidáme kuřecí prsa a necháme je marinovat 3 hodiny (nebo přes noc).
Z odleželého masa necháme okapat marinádu, rozložíme ho na mřížku rozehřátého grilu a opečeme ho z obou stran dozlatova.
Maso rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným rozmarýnem a podáváme s hořčicovou omáčkou rozmíchanou s vínem a ušlehaným rostlinným krémem.