Sevillana
Himálajská čočková polévka s meruňkami a houbami
SOPAS před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 hrníček čočky
- 1 balíček sušených meruňek
- 5 - 6 ks sušených hub šitaké
- olej nebo máslo (nejlépe přepuštěné)
- kečup nebo rajský protlak
- česnek
- sůl
- pepř (mletý)
- koriandr (mletý)
- zázvor (mletý)
- chilli (mleté)
- kurkuma (mletá)
- muškátový oříšek
Postup
1. Čočku namočíme a uvaříme. Sušené meruňky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Sušené houby šitaké zalijeme horkou vodou a necháme změknout, pak nakrájíme rovněž na nudličky.
2. V hrnci rozpálíme olej nebo přepuštěné máslo a vhodíme do něj zázvor, česnek, koriandr, trochu kurkumy a jen malinko chilli. Můžeme přidat i něco nastrouhaného muškátového ořechu.
3. Koření necháme zpěnit a přidáme čočku, meruňky a houby a podlijeme vodou. Necháme vařit na mírném plameni. Je-li polévka příliš kyselá dosladíme, nebo v opačném případě lehce dokyselíme octem. Na závěr přidáme kečup či protlak.