Kate Pergnerová
Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 300 g hlívy ústřičné
- 300 g brambor
- 1 cibule
- 1 lžička řepkového oleje
- sůl, pepř, kmín, tymián a sladká paprika
Postup
1. Na trošce řepkového oleje orestujeme nasekanou cibulku a přidáme na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou.
2. Dusíme asi 5 minut, poté zasypeme sladkou paprikou, přidáme tymián, kmín a podlijeme 1,5 l vody nebo zeleninovým vývarem.
3. Vaříme doměkka, asi 25 minut, a poté dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Podáváme samotné nebo s celozrnným pečivem.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
http://ona.idnes.cz/hliva-ustricna-imunita-na-taliri-d40-/recepty.aspx?c=A111108_105602_recepty_job