Kate Pergnerová
Hráškový krém s glazovanými hruškami a hráškovými klíčky
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 500 g zeleného hrášku
- 100 g šalotky
- sůl
- bílý pepř mletý
- 100 g másla
- 200 g hrušky
- 20 g třtinového cukru
- 1 dl bílého vína
- 1 dl smetany
- 1 vanička výhonků z hrášku
- 0,1 l zeleninového vývaru
Postup
1. Na polovině másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. V hrnci vše rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí, bílým pepřem a krátce prohřejeme.
2. Na zbylém másle orestujeme oloupané nakrájené hrušky, zasypeme třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem.
3. Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme čerstvými klíčky z hrášku.