Zuzana Ga
Špenátové kuličky s mátovým dipem
Vegetarian před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 400 g konzerva cizrny
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- hrst lístků koriandru + na ozdobu
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička drceného koriandru
- 1 lžička jemného chilli koření
- 3 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- 80 g listového špenátu, nasekaného
- slunečnicový olej na smažení
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce mátové omáčky nebo čerstvé máty utřené s olejem
Postup
Příprava jídla
Cizrnu slijte, nechte okapat a spolu s česnekem, koriandrem, kořením, moukou a špetkou soli rozmixujte nahrubo v robotu. Vmíchejte špenát a ze směsi tvořte kuličky. Smažte je ze všech stran na pánvi na oleji. Jogurt promíchejte s mátovou omáčkou a podávejte ke kuličkám.