www.delibety.com
Špenát s jarní cibulkou a sýrem feta
Rýchla večera před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Doba přípravy: 15 minut + 12 minut vaření
- Množství: pro 4 osoby
- 700 g čerstvých špenátových listů
- svazek jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 4 placky libanonského chleba nebo menších korpusů na pizzu
- 200 g sýra feta
- pepř
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/vecere-za-15-minut-0ec-/recepty.aspx?c=A120306_173719_recepty_job
Postup
1. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Omytý a osušený špenát zbavíme stonků, větší lístky natrháme. Jarní cibulku rozřízneme podélně na poloviny, větší na čtvrtiny. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2. Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm pokrájené jarní cibulky, přidáme česnek, špenátové listy a promícháme, dokud špenátové listy nezavadnou.
3. Libanonský chléb mašlovačkou trochu navlhčíme vodou a vložíme ho na 3 5 minut na plechu do trouby.
4. Špenát a cibulky ochutíme solí a promícháme s nadrobenou fetou.
5. Prohřáté placky ozdobíme špenátovou směsí a posypeme čerstvě mletým pepřem.
TIP: Placky potřete před ozdobením špenátovou směsí bazalkovým pestem nebo olivovou tapenádou.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/vecere-za-15-minut-0ec-/recepty.aspx?c=A120306_173719_recepty_job