www.delibety.com
Omeleta s rajčaty a bazalkou
Rýchla večera před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Doba přípravy: 10 minut + 15 minut vaření
- Množství: pro 4 osoby
- 2 rajčata
- svazek čerstvé bazalky
- 2 lžíce oleje
- 8 vajec
- sůl, pepř
Postup
1. Omytá rajčata přepůlíme, vykrojíme bubáky, vymáčkneme z nich jádra a přebytečnou tekutinu, pokrájíme na plátky.
2. Bazalku omyjeme a osušíme, část lístků natrháme, zbytek necháme na ozdobu.
3. Na větší pánvi rozehřejeme olej. Vejce rozšleháme vidličkou se solí a pepřem, promícháme je s rajčaty a natrhanou bazalkou.
4. Vejce s rajčaty nalijeme do pánve a necháme bez míchání opékat asi dvě minuty. Když jsou kraje omelety pevné, obracečkou je směrem ke středu nadzvedáváme a necháme tekutá vejce stéct na dno pánve.
5. Pánev zakryjeme poklicí a na mírném plameni asi 10 minut dopékáme. Pokud je omeleta na povrchu stále tekutá, vložíme ji na chvíli odkrytou pod gril.
6. Hotovou omeletu rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme ji zbylou bazalkou.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/vecere-za-15-minut-0ec-/recepty.aspx?c=A120306_173719_recepty_job