www.delibety.com
MArináda z pomeranče a tymiánu
Grilovačka před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- šťava z 1 pomaranča
- kora z 1 jedného pomaranča
- červený peper
- biely peper
- olivový olej
- vetvičky tymiánu
Postup
1. Z omytého a osušeného středně velkého pomeranče nastrouháme kůru
a vymačkáme šťávu.
2. V hmoždíři rozdrtíme nahrubo 1/2 lžičky červeného a 1/2 lžičky bílého pepře.
3. V misce prošleháme tři lžíce olivového oleje, pomerančovou šťávu a kůru, drcený pepř a lžíci nasekaných tymiánových lístků.
4. Kousky kuřete necháme v chladu v marinádě odležet alespoň čtyři hodiny.
Tip: Ke kuřeti marinovanému v tymiánu a pomeranči si udělejte podobně provoněný dip: smíchejte špetku pomerančové kůry se třemi lžícemi pomerančové šťávy, pěti lžícemi majonézy a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu, dochuťte pepřem a solí.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovaci-kucharka-0al-/recepty.aspx?c=A130510_112925_recepty_job