www.delibety.com
Jehněčí burger
Grilovačka před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 2 stroužky česneku
- 1 malá červená cibule
- centimetrový kousek čerstvého zázvoru
- 1 malá chilli paprička
- 1/2 lžičky koriandrových semínek
- 1 lžička římského kmínu
- 800 g mletého jehněčího masa
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 velké vejce
- sůl
- pepř
- čerstvá petržel, koriandr
- hrst rukoly
- 1 velké masité rajče
- 1 žlutá paprika
- hrst oliv
- 4 pita chleby
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovani-jehneci-burger-kridelka-kozi-syr-fkc-/recepty.aspx?c=A130524_112910_recepty_jup
Postup
1. Česnek prolisujeme, cibuli na jemno nakrájíme. Zázvor nastrouháme, papričku podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka, odkrojíme stopku a na jemno nasekáme. V hmoždíři rozdrtíme semínka koriandru a kmín.
2. Jehněčí maso promícháme s kořením a vejcem, solí a pepřem, přidáme česnek, cibuli a chilli papričku.
3. Z připravené hmoty vytvarujeme 4 burgery, překryjeme je potravinovou fólií a necháme odležet 2-4 hodiny v chladu. Půl hodiny před grilováním je vyjmeme z chladničky.
4. Bylinky a rukolu omyjeme a osušíme, odstřihneme silnější stonky a natrháme. Papriku pokrájíme, rajče nakrájíme na kousky. Olivy překrájíme.
5. Burgery grilujeme na středním žáru pod poklopem 6-8 minut po každé straně.
6. Pita chleby naplníme rukolou a bylinkami, pokrájenou zeleninou a olivami, přidáme maso a ihned podáváme.
TIP: Jehněčí burgery můžete nechat odležet přes noc v chladu přetažené potravinovou fólií.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovani-jehneci-burger-kridelka-kozi-syr-fkc-/recepty.aspx?c=A130524_112910_recepty_jup