www.delibety.com
Kuřecí křidélka s barbecue omáčkou, kuře s limetkou a chilli
Grilovačka před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 4 chilli papričky
- 200 ml pomerančové šťávy
- 3 lžíce javorového sirupu
- 300 ml kečupu
- olej
- 2 lžíce worcesteru
- 12-16 kuřecích křídel
- sůl
- 1 velká limeta
- 2 stroužky česneku
- 2 cm kousek čerstvého zázvoru
- 1 lžíce chilli omáčky
- 4 kuřecí prsa
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovani-jehneci-burger-kridelka-kozi-syr-fkc-/recepty.aspx?c=A130524_112910_recepty_jup
Postup
1. Chilli papričky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a odřízneme stopku, na jemno nasekáme.
2. V menším rendlíku zahřejeme pomerančovou šťávu promíchanou se sirupem, kečupem, jednou lžicí oleje a worcesterem, přidáme polovinu chilli papriček a 15 minut provaříme na mírném plameni.
3. Limetu omyjeme a osušíme, ostrou škrabkou odkrojíme tenkou vrstvu kůry a nakrájíme na tenké proužky. Část odložíme na ozdobení, zbytek na jemno pokrájíme.
4. Limetu rozkrojíme a vymačkáme z ní šťávu. Česnek a zázvor oloupeme, zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme.
5. Kuřecí prsa potřeme směsí limetkové kůry a šťávy, promíchané se zbylou chilli papričkou, s chilli omáčkou, dvěma lžícemi oleje, česnekem a zázvorem. Necháme je odležet při pokojové teplotě 30 minut.
6. Kuřecí prsa grilujeme na středním přímém žáru asi 8-10 minut po každé straně, ozdobíme limetkovou kůrou.
7. Omytá a osušená křidélka potřeme olejem, osolíme a grilujeme na naolejované mřížce na přímém žáru pod poklopem asi 30 minut.
8. Hotová křídla promícháme s připravenou omáčkou z kečupu a ihned podáváme.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovani-jehneci-burger-kridelka-kozi-syr-fkc-/recepty.aspx?c=A130524_112910_recepty_jup