www.delibety.com
Pečená petržel s medem a česnekem
Vegetarian před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- máslo
- 80
- gramů
- petržel kořenová
- 1
- kilogram
- česnek
- 1
- palička
- pepř mletý
- sůl
- majonéza
- 300
- gramů
- šťáva citronová
- 2
- lžičky
Postup
V kastrůlku rozpustíme máslo s medem. Kořenovou petržel oloupeme, podélně rozkrojíme a rozložíme na plech. Přidáme rozkrojenou paličku česneku, vše zalijeme medovou směsí, opepříme a osolíme.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 40 minut.
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, rozkrojenou na Máslo a med dáme do hrnce a rozpustíme. Na plech dáme petržel, česnek, který jsme rozpůlili a zalijeme medovou směsí. Osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, přimícháme vnitřek vymačkaný z pečeného česneku a studenou omáčku podáváme k pečené horké petrželi.